1. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva


Avtor: U.S. Datum: 2222 dni nazaj.


USZS vabi na 1. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, ki bo v petek, 6. aprila 2018, na Brdu pri Kranju. Tam se bodo med drugimi predstavili poslovni klubi slovenskih zamejskih organizacij, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu pa bo predstavil dejavnosti pospeševanja gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in zamejci v Italiji, Avstriji, na Hrvaškem ter Madžarskem.

Konferenco prirejajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Pričakujejo več kot 300 udeležencev. Gostitelja bosta sta ministra Zdravko Počivalšek in Karl Erjavec.

Slovensko gospodarstvo že danes ustvari 40 odstotkov prodaje na tujih trgih. Na trgih EU realizira kar tri četrtine izvoza, izven trgov EU le četrtino. 500 največjih družb ustvari tri četrtine slovenskega izvoza. Izvozniki sicer dosegajo dodano vrednost na zaposlenega, ki je v povprečju za desetino višja kot pri vseh družbah. Ambiciozen cilj je do leta 2025 povečati izvoz blaga in storitev s 35 milijard evrov na 50 milijard evrov. Vendar, ali so slovenski izvozniki danes v boljšem položaju kot pred krizo 2008? Kakšna je vloga države in podpornega okolja na področju internacionalizacije? Na takšna in podobna vprašanja bodo iskali odgovore na konferenci, ki bo 6. aprila med 9. in 15. uro v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Prijave na dogodek pričakujejo do 23. marca 2018 oziroma do zasedbe mest.

Več podatkov: Program_a5_v1_web z PK


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo