10. otroški kviz “Gremo v Slovenijo”


Avtor: U.S. Datum: 1965 dni nazaj.


Slovenska kulturna skupnost France Prešeren iz Niša je 10. novembra 2018 v dvorani Niškega kulturnega centra organizirala tradicionalni kviz za otroke, tokrat jubilejno 10. izvedbo. Na kvizu je sodelovalo osem ekip. Po hudem boju je društvo Triglav iz Banja Luke odneslo prvo mesto, drugo mesto so zasedli otroci iz društva Triglav iz Subotice in tretje mesto otroci iz društva Sava iz Beograda.

SKS France Prešeren iz Niša je že 10. leto zapored organizirala kviz za otroke, katerega cilj je predvsem druženje mladih iz slovenskih društev v Srbiji, pa tudi učenje in pridobivanje novih znanj o Sloveniji. Dobrodošlico udeležencem in ostalim prisotnim sta v imenu SKS France Prešeren, poleg predsednika društva Ivice Grudna, izrekla tudi Marko Levec in učiteljica Tatjana Bukvič.

S podporo učiteljice Tatjane Bukvič kviz smo začeli s predstavo Muca Copatarica. Učiteljica je izbrala nekaj otrok in z njimi delala pri vsakem srečanju, za mamo otrok je izbrala gospo Natašo Andjelkovič za Muco Copatarico pa Isidoro Rašić. Predstava je gledalcem zvabila nasmehe na obraze.

Na kvizu je sodelovalo osem ekip, ki so tekmovale v četrtfinalu, polfinalu in finalu. Mladi tekmovalci so v Niš prišli iz Beograda, Novega Sada, Banja Luke, Subotice in Kruševca.

Tema našega jubilejnega kviza za otroke so bila oblačila, obutev in materiali. Temo sta izbrala naša voditelja Darko Hederih in Pavle Ravnohrib, ki sta z nami od začetka. Otrokom je bila tema zelo zanimiva in videlo se je, da so uživali. Na kvizu so pokazali veliko znanja. Veliko otrok je povedalo, da so že prej tekmovali, da nimajo treme in da tekmovati ni težko. Povedali so, da so največ znanja pridobili pri urah slovenščine, ker imajo seveda izredne učiteljice, in tudi na poletnih šolah.

Poleg spoznavanja, druženja in navijanja je bila v prijetni atmosferi dvorane Niškega kulturnega centra tudi podelitev nagrad prvouvrščeni ekipi ter preostalim sodelujočim.

Zahvale za marljivo delo z otroki, brez katerega kviz ne bi bil mogoč, sta prejeli učiteljici Tatjana Bukvič iz Beograda in Rut Zlobec iz Novega Sada.

Gostje so se po končanem kvizu in zasluženem kosilu odpravili še na organiziran ogled Narodnega muzeja v Nišu in potem smo se skupaj sprehodili po središču Niša. Otroci so bili nasmejani in veseli. Tudi naše srce je bilo polno, ker smo občutili, da jim je bilo pri nas zelo lepo.

Isidora Rašić


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo