Po 85 letih prvič uprizorjena igra “Amerikanski dolarji”


Avtor: U.S. Datum: 2537 dni nazaj.


Gledališčniki iz Senovega pri Krškem ponujajo občinstvu novo predstavo z naslovom Amerikanski dolarji. Menijo, da je zanimiva tudi za Slovence v drugih državah, pri katerih so gostovali že večkrat. Poslali so nam naslednje vabilo:

"Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo je letos premierno postavila na oder dramsko delo – preprosto veseloigro - doslej neznanega rojaka Avgusta Fabjančiča Amerikanski dolarji.

Ob raziskovanju takratnega načina življenja (1932) v našem okolju (Posavje) in ob spoznavanju drobcev iz avtorjevega življenja je nastalo zanimivo gledališko delo, ki ga je selektor na občinskem nivoju izbral za regijsko srečanje, kar potrjuje, da naš trud ni bil zaman. Še več: zapisal je, da je skozi predstavo lepo izražen način življenja v času med obema vojnama. Tudi Vas zanima, kako so živeli pred slabim stoletjem?

Z našimi predstavami smo v preteklih letih obiskali že več slovenskih društev po Evropi, saj smo nastopili pri Slovencih v: Berlinu, Zurichu, Stutgartu, Sarajevu, Beogradu, Nišu in Pliberku. Vedno smo navdušili gledalce z našim obiskom in vedno ste gledalci navdušili nas s svojo neomajno ljubeznijo do materinščine. Zato smo prepričani, da bomo tudi z našo zadnjo predstavo Amerikanski dolarji prestopili meje in naredili veselje Vam. Kam nas bo tokrat vodila pot, nas boste res povabili? Sporočamo Vam, da vedno sami delno pokrijemo stroške prevoza, nastanitve, najema dvorane in prehrane, saj tako gostovanje sprejmemo kot nagradno ekskurzijo za opravljeno delo, ki si jo delno sami plačamo, kolikor pač zmoremo sami oziroma naše društvo.

Če ste zainteresirani, da Vas obiščemo, nam sporočite na elektronsko pošto: rada.soln@gmail.com ali helena.poznic@gmail.com in vse se bomo dogovorili tako, da bo prav za Vas in za nas."


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo