13. Revija kulturne ustvarjalnosti nacionalnih manjšin


Avtor: slovenci Datum: 2784 dni nazaj.


V Banjaluki je 24. septembra 2016, bila revija kulturne ustvarjalnosti nacionalnih manjšin na kateri so svojo bogato tradicijo, kulturo, običaje pokazali številni člani društev nacionalnih manjšin iz tega mesta. Publiki so predstavili kulturno ustvarjalnost svojega naroda Čehi, Črnogorci, Italijani, Makedonci, Mađari, Romi, Poljaki, Slovaki, Slovenci in Ukrajinci. Na stojnicah, ki so bile postavljene v dvorani nacionalnih manjšin, so predstavili svojo kulinariko, predmete, rokodelstvo, knjige in biltene. Revija kulturne ustvarjalnosti nacionalnih manjšin je lansko leto svstana v letni koledar kulturnih manifestacij Banjaluke.

banjaluka-smotra2016-3

Društvo Slovencev RS Triglav Banjaluka so predstavile učenke dopolnilnega pouka slovenščine.

Obiskovalcem so predstavile slovensko kulturo in pesmi slovenskih pesnikov, ki pišejo o našem svetu, otroških igrah, in o sladkih in kislih besedah.

Prisotne so pozdravili namestnik mestnega načelnika Banjaluke Jasna Brkić, predsednik Zveze nacionalnih manjšin Republike Srbske Franjo Rover in Željko Vaško, kandidat za odbornika v Skupščini Mesta Banjaluka zastopajoč nacionalne manjšine. Na reviji, ki je bila v dvorani Obilićevo so bili prisotni tudi minister za ekonomske odnose in regionalno sodelovanje Republike Srbske Zlatan Klokić, šef predstavnišva R. Srbske v Izraelu, Arie Livne, narodni poslanec Igor Radojčić, predstavniki Pisarne Visokega predstavnika v BiH, OSCE in številni ambasadorji.

dsc02984


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo