19. Pesniška olimpijada


Avtor: U.S. Datum: 2066 dni nazaj.


Približuje se 19. Pesniška olimpijada. Tretji vikend v novembru bodo tako na Koroškem spet gostili sveže mlade pesniške glasove dijakov in študentov iz cele Slovenije in iz zamejstva.

JSKD OI Dravograd v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD razpisuje 19. Pesniško olimpijado.

Razpisni pogoji

Srečanje je namenjeno dijakom in študentom s statusom (ob prihodu bodo izbrani kandidati priložili veljavno potrdilo o vpisu). Kandidati naj organizatorju po elektronski pošti pošljejo izpolnjene prijavnice in v vpogled priložijo deset (10) svojih pesmi. Pesmi naj bodo napisane in shranjene v programu Word, vsaka na svoji strani ter vsaka opremljena z imenom in priimkom. Izbor snovi, tem in motivov pesniškega snovanja je docela v avtorjevi domeni.

Nagrade

Žirija bo najizrazitejšega avtorja nagradila s kotizacijo za Literarno šolo 2019 (JSKD), z organizacijo literarnega večera, z (najmanj) eno tiskano in/ali spletno objavo njegovih pesmi ter s knjižno nagrado, s katero bodo nagrajeni tudi vsi udeleženci 19. Pesniške olimpijade.

Delavnice in bivanje

Za vse izbrane kandidate bodo organizirane pesniške delavnice, literarni nastop, prehrana in prenočišče. Simbolična kotizacija znaša 20€ ter se povrne s podelitvijo knjižne nagrade. Kotizacija se poravna na mestu dogodka. Prijave, ki ne bodo zadostile vsem pogojem, bodo izločene iz natečaja. Organizator si v primeru večjega števila prijav pridržuje pravico do izbora udeležencev na osnovi strokovne ocene poslanega pesniškega dela. Organizator si pridržuje pravico do kasnejše spremembe programa zaradi morebitnih tehničnih ali drugih tehtnih razlogov.

Prijava

Prijavnico in izbor pesmi naj kandidati pošljejo najkasneje do ponedeljka, 29. oktobra 2018, na elektronski naslov info@pesniska-olimpijada.si, s pripisom »19. PESNIŠKA OLIMPIJADA«. O izboru, programu in mentorjih delavnic bodo kandidati po elektronski pošti obveščeni najkasneje do srede, 7. novembra 2018.

Več informacij o razpisu najdete tukaj, prijavnico pa tukaj: Prijavnica_19-Pesniška_olimpijada


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo