19. srečanje učencev dopolnilnega pouka slovenščine in kulture v Prijedoru


Avtor: U.S. Datum: 1776 dni nazaj.


V soboto, 25. maja, in v nedeljo, 26. maja 2019, je v Prijedoru potekalo 19. srečanje učencev dopolnilnega pouka slovenščine in kulture iz Bosne in Hercegovine. Gostilo in priredilo ga je Društvo Slovencev Lipa Prijedor.

Srečanja smo se udeležili tudi učenci dopolnilnega pouka slovenščine in kulture iz Sarajeva, Kaknja in Zenice.

Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah in prispeli v Prijedor v času kosila. Po kosilu smo se odpravili na pohod na Kozaro. Po vrnitvi v hotel je sledila večerja in kulturni program, kjer so se učenci dopolnilnega pouka slovenščine in kulture predstavili z recitacijami in pesmicami slovenskih ustvarjalcev. Nato je sledilo sproščeno druženje vseh učencev, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine v BiH. Tako so imeli otroci priložnost bolje spoznati svoje vrstnike iz Prijedora, Banja Luke in Tuzle, s katerimi so spletli prijateljske vezi. Za spomin smo posneli nekaj skupnih fotografij.

Druženje smo nadaljevali tudi naslednji dan, po zajtrku, ko smo se odpravili na sprehod po mestu Prijedor in se nato okoli poldneva odpravili nazaj proti Zenici, Kaknju in Sarajevu. Srečanje je potekalo v sproščenem in razigranem vzdušju in obogatilo vse udeležence, vsakega na svoj način.

Mateja Kregar, učiteljica dopolnilnega pouka slovenščine in kulture v Sarajevu, Kaknju, Zenici in Brezi


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo