Štajersko obiskali banjaluški Slovenci


Avtor: U.S. Datum: 2053 dni nazaj.


Po večmesečnem uspešnem volonterskem delu je potreben kratek počitek za osvežitev in pridobitev moči za nadaljevanje dela, kajti do konca leta je potrebno realizirati še precej programov. Društvo je navezalo stike z mnogimi slovenskimi mesti in ustanovami s katerimi imamo skupne programe.

Slovenci iz Banjaluke z mariborskim županom Andrejem Fištravcem.

Petek, 24. avgusta je osem članov Društva Slovencev Triglav Banjaluka bilo na tridnevnem obisku. Gostili so nas na Štajerskem in Prlekiji. V programu, ki ga je ob času našega bivanja sestavil za nas naš prijatelj in gostitelj mag. Dušan Tomažič, so bila vključena, srečanje z županom občine Hoče- Slivnica dr. Markom Soršakom, z županom mestne občine Maribor dr. Andrejem Fištravcem in v Ormožu z direktorjem radia Prlek Petrom Kiričem. Pogovori, ki smo jih imeli so potekali najprej o našem delu, našem interesu za planiranje skupnih programov, predvsem na področju šolstva in kulture. Glede na to, da Dušan Tomažič ni zgolj geograf, temveč tudi novinar, smo ob sprehodu po Mariboru odgovarjali na zadana vprašanja novinarjem časopisa Večer in tudi televizijsko snemanje RTV Slovenija Maribor ni izostalo.

Z županom občine Hoče-Slivnica Markom Soršakom.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo