2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini


Avtor: U.S. Datum: 2350 dni nazaj.


V petek, 22. decembra 2017, bo v prostorih Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu 12 potekal 2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini, ki ga v okviru meseca znanosti organizirata Društvo v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Dogodek je namenjen predstavitvi najpomembnejših dosežkov slovenskih raziskovalk in raziskovalcev, ki delujejo v tujini. V obliki tematskih panelov bodo tokrat predstavljena področja okolje, zgodovina in filozofija, računalništvo in umetna inteligenca, medicina, arhitektura in oblikovanje ter materiali in kemija.

Društvo Vtis - Izzivi v tujini izobraženih Slovencev

Foto: Metina lista

Cilj dogodka je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci, ki svojo znanstveno-raziskovalno dejavnost opravljajo v Sloveniji.

V okviru dogodka bo potekala tudi okrogla miza, na kateri se bo dr. Ana Slavec (Metina lista) pogovarjala z dr. Józsefom Györkösom, direktorjem ARRS, mag. Igorjem Cesarcem, predsednikom Društva VTIS, in mag. Urbanom Krajcarjem, direktorjem direktorata za znanost MIZŠ. Izhodišče za pogovor bo dokument Izzivi v tujini izobraženih Slovencev, ki je bil predstavljen na lanskem simpoziju.

Podrobnejši program dogodka in prijavni obrazec najdete na spletni strani društva VTIS. V primeru kakršnihkoli vprašanj lahko z organizatorji stopite v stik preko elektronske pošte info@drustvovtis.si.

Dr. Ana Slavec, Metina lista


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo