Komisija za zamejstvo o šolstvu na avstrijskem Koroškem


Avtor: U.S. Datum: 1879 dni nazaj.


Danes, 28. februarja 2019, je bila v Knjižnici A. T. Linharta v Radovljici 3. seja Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu. Glavna tema je bila problematika dvojezičnega šolstva in raba slovenščine v domačem okolju na avstrijskem Koroškem.

Na povabilo predsednika sosveta pri avstrijskem Uradu zveznega kanclerja za slovensko narodno skupnost, Manuela Juga, so si pred sejo udeleženci ogledali dvojezične izobraževalne ustanove na Koroškem.

Seje se je udeležil tudi minister Peter J. Česnik, ki je odgovoren za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu. Poleg članic in članov Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, predstavnikov ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstva za zunanje zadeve, so bili povabljeni tudi dr. Valentin Inzko (NSKS), Manuel Jug (ZSO), Bernard Sadovnik (SKS), Gabriel Hribar (Enotna lista) ter Aljoša in Simona Ristič (projekt Vilina).

USZS


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo