23. tabor Slovenije v Svetu


Avtor: slovenci Datum: 2800 dni nazaj.


Izseljensko društvo Slovenija v svetu je v nedeljo, 26. junija, v prostorih Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu pri Ljubljani pripravilo tradicionalni, 23. Tabor Slovencev po svetu.
Sveto mašo je daroval škof dr. Anton Jamnik, v kulturnem programu pa so nastopili pesnik Tone Kuntner, Slovenski mendoški oktet iz argentinske Mendoze ter maturantke in maturantje slovenske srednje šole iz Argentine oziroma Buenos Airesa - "Rast 45". Kar 30 mladih potomcev slovenskih izseljencev oziroma povojnih beguncev je navdušilo z ubranim recitiranjem, petjem in plesom.

DSC_0030

Okrogla miza je bila posvečena časom slovenskega osamosvajanja pred 25 leti in na njej so nastopili takartni tajnik nadškofa dr. Alojzija Šuštarja dr. Anton Jamnik ter takratna predsednik vlade Alojz Peterle in obrambni minister Janez Janša.

DSC_0010

Slovenski mendoški oktet je v sklopu svojega gostovanja po Sloveniji, poleg nastopa na osrednji državni proslavi v počastitev dneva državnosti in 25-letnice samostojnosti Republike Slovenije, v četrtek, 23. junija, koncertiral v Kočevju, v soboto, 25. junija, pa še v Kopru, v okviru Primorskega poletnega festivala. Oktet bo nastopil še na koncertu, ki ga v okviru sklopa Dobrodošli doma v Slovenski filharmoniji v četrtek, 30. junija ob 19:30 organizira Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo