V Pančevu potekali “Dnevi slovenskega filma”


Avtor: U.S. Datum: 1586 dni nazaj.


Novi slovenski filmi za izbirčno pančevsko publiko

V Pančevu je od 17. do 19. decembra potrekala revija filmov, ki so bili prikazani v okviri "Dnevov slovenskega filma." V treh dneh je bilo prikazanih skupaj šest filmov, trije kratkometražni in trije dolgometražni. Selektor festivala je bil naš znani režiser Dragomir Zupanc, ki je v sodelovanju s Slovensko kinoteko iz Ljubljane omogočil premierno prikazovanje filmov z letošnjega filmskega festivala v Portorožu, ki je potekal v sredini meseca septembra.

Organizatorji tega programa so bili Društvo Slovencev "Sava" iz Beograde, Dom mladine Pančevo in Združenhe Slovencev "Logarska dolina" iz Pančeva. Ljubomir Radovanovič, urednik filmskega programa pančevskega Doma mladine, je poudaril, da je bila letošnja revija uspešna in da je bila selekcija filmov zanimiva ter da so bili filmi sicer izbirčni pančevski publikivšeč. Dodal je tudi, da lahko v naslednjem letu pričakujemo filme iz Slovenije, da bovzpostavljeno sodelovanje s Slovensko kinoteko iz Ljubljane ter da je načrtovano, da se manifestacija ponovno odvije konec naslednjega leta v dvorani "Apolo pančevskega Doma mladine, ki izpolnjuje vse pogoje za odvijanje tovrstnega programa. Dragomir Zupanc, selektor festivala,je izjavil, da je zelo zadovoljen s sodelovanjem s pančevskim Domom mladine in Združenjem Slovencev "Logarska dolina", ki je letos prvič organiziralo revijo tudi v Kovinu. Zupanc je pohvalil tudi odlično organizacijo in vse sodelavce, ki so omogočili, da si ogleda slovenske filme publika v Beogradu, Nišu, Novem Sadu, Pančevu, Vršcu, Smederevu in Kovinu. Josip Veber, predsednik Združenja Slovencev "Logarska dolina" iz Pančeva, je rekel, da je ta manifestacija velikega kulturnega značaja za Slovence iz Pančeva in da bo naslednje leto sodelovalo pri njeni organizaciji še več članov kot tudi gostje iz Slovenije. 


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo