30. romanje treh Slovenij na Svete Višarje


Avtor: U.S. Datum: 2114 dni nazaj.


Dragi rojaki, lepo vabljeni na jubilejno 30. romanje treh Slovenij na Svete Višarje, ki bo letos 5. avgusta. Pridružite se nam prvo nedeljo v avgustu na Svetih Višarjah, kjer se bodo že 30. leto zapored srečale tri Slovenije: matična, zamejska in izseljenska. Na vrh Svetih Višarij se lahko odpravite peš po romarski poti ali pa z gondolo.

Program:

10.30 - predavanje pravnika in politologa prof. dr. Dejana Valentinčiča z naslovom "Vsi smo Slovenci, več nas združuje, kot ločuje".

12.00 - slovesna sveta maša, ki jo bo skupaj z izseljenskimi in drugimi duhovniki daroval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf.

13.00 - po maši bo na ploščadi za cerkvijo kratek kulturni program, ki ga bosta z glasbo obogatila Vokalna skupina Cantate Domino in Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov.

Dogodek organizirata Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi. Romanje sofinancira Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Če se želite udeležiti romanja treh Slovenij na Svete Višarje s programom enodnevnega romanja, se lahko obrnete na Agencijo Trud. Več informacij na: trud@druzina.si ali 01 360 28 20.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo