300. oddaja Slovenija brez meja


Avtor: U.S. Datum: 2455 dni nazaj.


Na Radiu Veseljak bodo danes, v četrtek, 5. oktobra 2017, obeležili poseben jubilej. Voditeljica oddaje Slovenija brez meja Edita Žugelj ob tej priložnosti sporoča:

Edita Žugelj

Edita Žugelj. Foto: osebni arhiv

"Dragi rojaki Veseljaki, začetek današnje oddaje je še posebej slovesen, saj je nocoj na sporedu jubilejna, 300. oddaja SBM! 300 zaporednih oddaj in tednov pomeni nekaj manj kot sedem let zbiranja informacij s področij zamejstva in izseljenstva, dela na terenu, snemanja pogovorov z našimi rojaki z vsega sveta, ganljivih zgodb, pristnih vezi in prijateljstev, ki so za vedno obogatila moje življenje in upam da, vsaj majčkeno, tudi vaše. Ne morem dovolj izraziti svoje hvaležnosti, da lahko opravljam tako pomembno in čudovito poslanstvo, kot je tkanje vezi med našimi ljudmi po svetu in v domovini, spoznavanje in s tem razumevanje rojakov zunaj meja Slovenije, ki, včasih kljub neprijaznim okoliščinam, v svojih družinah in skupnostih ohranjajo občutek pripadnosti slovenstvu, slovenski kulturi in dediščini. Neredko sem, ko poslušam vaše zgodbe, dragi rojaki, povsem ganjena in priznam, da sem se od vas naučila ogromno o ljubezni do domovine. Hvaležna pa sem tudi Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki s svojo podporo oddaji omogoča naše delovanje."

Oddaja je na sporedu v četrtek, 5.10.2017 ob 20:00 (ponovitev v soboto ob 01:00 in nedeljo ob 4:00) na Radiu Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo