Od 16. do 18. novembra je Društvo Slovencev Kredarica v Novem Sadu priredilo 5. Dneve slovenske kulture. Tridnevno dogajanje je bilo v duhu jubileja, 20. obletnice ustanovitve društva.

Prireditev se je začela s slavnostno otvoritvijo razstave pod naslovom Prvih dvajset let, kjer so bile razstavljene slike, spominki, zahvale, priznanja, publikacije, fotografije in avdio ter video material, ki ga je društvo zbralo ali ustvarilo med dvajsetletnim delovanjem.

Drugi dan je bil Večer slovenske poezije, na katerem so učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika kulture in tradicije iz DS Kredarica Novi Sad, SD Ivan Cankar Sarajevo, ZDO Jožef Špringer Kakanj in ZD Zenica pod mentorstvom učiteljic Rut Zlobec in Mateje Kregar zaznamovali 500. obletnico reformacije. Na prireditvi so nastopili člani Jazz ansambla iz ZSO Jožef Špringer iz Kaknja in glasbena umetnika iz Novega Sada Sead Lorbek in Agota Vitkai.

Tretji dan je bilo dopoldne srečanje učencev na delavnici Odprta vrata slovenskega jezika, kjer so učenci naredili plakate na temo Reformacija. Učence iz BiH so na svojih domovih sprejeli starši in učenci gostitelji iz DS Kredarica, ki jim je organiziralo tudi ogled Muzeja Vojvodine in Naravoslovnega muzeja ter Petrovaradinske trdnjave in obisk njenih podzemnih hodnikov. Zvečer je bil Koncert slovenskih pesmi, na katerem so se predstavili MePZ Cominum iz Komna in MePZ Ivana Cankarja iz Vrhnike ter zbori slovenskih društev v Srbiji, in sicer MePZ DS Planika Zrenjanin, MePZ DS Triglav Subotica, Pojoča družba DS Sava Beograd ter MoPS in MePZ DS Kredarica kot gostitelja koncerta. Sodelovalo je 160 izvajalcev, ki so zaključili večer s skupnim nastopom na odru.

Na vseh prireditvah je bilo čez 600 obiskovalcev, dvorane so bile polne, medijsko pa so ga podprle lokalne televizijske hiše, ki so napovedale in ves čas spremljale dogajanje. Izjave so dali predstavniki institucij, ki so podprli projekt, in sicer Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestna uprava za kulturo Novi Sad in drugi.