5. regionalna konferenca, posvečena manjšinskim in lokalnim medijem


Avtor: slovenci Datum: 2653 dni nazaj.


V dvorcu Eđšeg v Novem Sadu je 10. 11. 2016 potekala 5. regionalna konferenca, posvečena manjšinskim in lokalnim medijem, z naslovom Zajednice novog vremena (Skupnosti novega časa). Konferenco so organizirali medijska agencija Heror Media Pont, podjetje za management in svetovanje Giacomelli Media, Združenje medijev Srbije in dnevni list madžarske manjšine v Srbiji Magyar Szó.

20161110_094332

Z uvodnimi nagovori so jo otvorili Nataša Heror, ustanoviteljica agencije Heror Media Pont, Rozália Ökresz, direktorica časopisa Magyar Szó, Bojan Brezigar, član UO MIDAS, in Đorđe Milićević, namestnik predsednika Vlade AP Vojvodine. Program je potekal v treh panelih, in sicer: Nova Evropa in manjšinski mediji – priložnost za boljše pozicioniranje?Fenomen pripadanja skupnosti – kolikšna je vloga manjšinskih in lokalnih medijev? in Novi medijski koncepti.

dscf0324

Na konferenci so svoje vidike izbrane tematike predstavljali številni govorci, predstavniki različnih medijskih organizacij in ustanov iz Republike Slovenije, Republike Srbije in Republike Madžarske. Konference so se udeležili tudi predstavniki Nacionalnega sveta slovenske narodne manjšine, Slovenskih društev Srbije in Ambasade Republike Slovenije v Srbiji. V sklopu predavanj so potekale tudi razprave, v katerih je sodelovala publika. Konferenca je na nov in sodoben način osvetlila osnove in možnosti manjšinskega medijskega delovanja.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo