5. svetovno nogometno prvenstvo Slovencev iz sveta


Avtor: U.S. Datum: 2969 dni nazaj.


Od petka, 9., do nedelje, 11. oktobra, je v Ljubljani v organizaciji izseljenskega društva Slovenija v svetu potekalo 5. svetovno nogometno prvenstvo Slovencev iz sveta.

Turnir je doslej potekal na velikem travnatem igrišču, tokrat pa so se organizatorji odločili za dvorano oziroma za mali nogomet. Petkovega odprtja prvenstva so se udeležili skoraj vsi tekmovalci iz šestih moštev, nagovorili pa so jih sekretar društva Boštjan Kocmur, predstavnik Nogometne zveze Slovenije, ki je tudi tokrat sodelovala pri organizaciji, Rajko Korent, ter dr. Zvone Žigon z Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je bil največji finančni podpornik projekta.

Na turnirju so se pomerili nogometaši iz društva Slovenija v svetu, z avstrijske Koroške, iz Nemčije, Srbije, Makedonije in Argentine.

Na nedeljskem zaključnem turnirju je bila najuspešnejša ekipa "Slovenije", drugi so bili Korošci, tretji pa mladi potomci slovenskih izseljencev iz Makedonije.
Fotografije: društvo SVS

arg argentina 1 avstrija 1 avstrija makedonija 1 makedonija nemčija 1 nemčija slo slovenija 1 srbija


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo