6. Dnevi slovenske kulture v Novem Sadu


Avtor: U.S. Datum: 1979 dni nazaj.


Od 8. do 10. novembra 2018 je Društvo Slovencev Kredarica organiziralo VI. Dneve slovenske kulture, tridnevno manifestacijo, na kateri so sodelovala slovenska društva iz Srbije, SUO J. Špringer iz Kaknja iz BIH in Slovenski dom KPD z Reke iz Hrvaške. Kot posebni gostje iz Slovenije sta sodelovali KD Korte iz Kort pri Izoli in KD Anbot iz Pirana.

Foto: Đorđe Veselinov

Na manifestaciji je bila prvi dan ob otvoritvi likovna razstava Dopolnilni pouk slovenskega jezika, kulture in tradicije, kjer so bili razstavljene risbe, predmeti, učni listi, ki so jih ustvarili učenci z učiteljico Rut Zlobec.

Drugi dan je bil Večer slovenske poezije posvečen Cankarjevemu letu, ki ga Slovenija praznuje ob 100 letnici smrti pisatelja Ivana Cankarja. Predstavili so se učenci dopolnilnega pouka in člani iz vseh slovenskih društev v Srbiji, ki so sodelovali na Literarnem natečaju Skodelica kave, ki ga je organiziralo DS Kredarica.

Na zaključni prireditvi, tretji dan je bil Večer slovenske pesmi, koncert pevskih zborov in sicer MePZ DS Triglav Subotica, MePZ DS Planika Zrenjanin, Pojoča družba DS Sava Beograd, MePZ in MoPS DS Kredarica Novi Sad, ŽePZ KD Korte iz Kort ter nastop folklorne skupine Slovenski dom KPD Bazovica iz Reke in nastop Orkestra ZUO J. Špringer iz Kaknja.

V programu je sodelovalo okrog 200 udeležencev, manifestacijo so spremljali člani društev in ostali meščani. Projekt je podprl Urad za Slovence po svetu

Elza Ajduković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo