62. Slovenski dan v Buenos Airesu


Avtor: U.S. Datum: 2293 dni nazaj.


Rojaki v Buenos Airesu so se 29. oktobra 2017 zbrali na 62. Slovenskem dnevu. Potekal je na Slovenski pristavi v Castelarju, ki je ob tem obeležila 50. obletnico. Geslo je bilo Kdor spoštuje preteklost, ima v rokah prihodnost.

Foto © Marko Vombergar

Kaj je to Slovenski dan in njegova tradicija, je povedala Mariana Poznič iz uredniškega odbora Svobodne Slovenije: "Slovenski dan je celodnevna prireditev, v naši skupnosti ima dolgo tradicijo: prvi se je vršil 22. aprila 1956, že takrat je bil zamišljen kot skupni praznik vseh argentinskih Slovencev. Od tistega prvega dalje se je prireditev vršila vsako leto, letos torej že dvainšestdesetič. S časom so se seveda spreminjale okoliščine, kraji srečanja, nove generacije so tudi to prireditev obarvale z lastnimi značilnostmi. A kljub teku časa je Slovenski dan ohranil svoj smisel in še vedno je osrednji praznik skupnosti, ki nas združuje in povezuje in kjer so aktivno prisotni vsi tukajšnji slovenski domovi in društva."

Več na strani Radia Ognjišče.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo