Štipendije za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2017/2018


Avtor: U.S. Datum: 2433 dni nazaj.


Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je danes, 29. avgusta 2017, objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2017/2018.

Predmet javnega razpisa je nadaljnje prejemanje oziroma prva dodelitev štipendij Slovencem v zamejstvu in Slovencem po svetu za študij 1. ali 2. stopnje za pridobitev javno veljavne stopnje izobrazbe v Republiki Sloveniji.

Osnovna štipendija znaša 150 evrov mesečno za tiste, ki že imajo dodeljeno štipendijo in nadaljujejo študij v višjem letniku, oziroma 200 evrov za študente, ki se bodo vpisali v 1. ali 2. letnik in štipendije še nimajo. K omenjeni vsoti se lahko dodelijo dodatki. Skupaj je na voljo 275.000 evrov.

Prosilci morajo prijave do 30. septembra 2017 predložiti Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu Republike Slovenije.

Podrobnejše informacije najdete TUKAJ.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo