Žogarija v Zrenjaninu


Avtor: U.S. Datum: 2152 dni nazaj.


Mednarodna športno-rekreativna manifestacija Žogarija - Loptarija - Maštarija se uspešno odvija že 13 let v Sloveniji, Italiji, Avstriji, BiH, Makedoniji, Črni Gori, na Madžarskem in Hrvaškem ter osem let v Srbiji, drugič pa so jo izpeljali v Zrenjaninu.

Glavni cilj je razvijanje, spodbujanje ter promocija zdravega načina življenja preko športnih dejavnosti pri otrocih od 7 do 11 let. Idejni tvorec in ustanovitelj Žogarije je MEDIA SPORT iz Slovenije, na čelu katerega je Slavko Sakelšek iz Ljubljane.

Mesto Zrenjanin je bilo te dni gostitelj Žogarije. V petek 25.5. so se otroci iz osnovnih šol borili za uvrstitev v finale za Srbijo, ki je potekalo v torek 29. maja. Člani DS Planika iz Zrenjanina smo se dogodka udeležili, saj spodbujamo tovrstne dejavnosti.

V petek 29. maja je bil organiziran tudi sprejem v mestni hiši Zrenjanin, ki so se ga udeležili namestnik veleposlanika Republike Slovenije Roman Weixler s sodelavko Aleksandro Nesterović, častni konzul Rajko Marić, vodja projekta Žogarija Slavko Sakelšek, ravnateljica OŠ Đura Jakšić Vesna Sakelšek ter predstavniki DS Planika: predsednik Miloš Pešić, Milica Pešić ter učiteljica slovenskega jezika in kulture Milena Spremo.

Na sprejemu je bil predstavljen projekt Žogarija, predstavniki veleposlaništva in mestne hiše so spregovorili tudi o povezovanju na drugih področjih ter se dogovorili, da se kmalu spet vidijo.

Milena Spremo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo