Radio AGORA 105,5 v živo iz Pavlove hiše


Avtor: slovenci Datum: 2708 dni nazaj.


V tem tednu se je ekipa Radia Agora 105.5 ponovno mudila na območju Gornje Ragone/Bad Radkersburg, natančneje iz Pavlove hiše v Štajerski Potrni / Laafeld. V dopoldanskem času od 10.00 do 12.00 v oddaji Agora Obzorja smo najprej gostili predsednika mladinskega kulturnega centra Gornja Radgona, Borisa Farteka, ki je predstavil dejavnosti mladih na področju kulture in turizma. Z nami so bila tudi različna društva in organizacije, ki delujejo na območju Gornje Radgone. Večina jih deluje pod Zvezo društev Mladinski svet Gornja Radgona. O tem kakšno je sodelovanje med mladimi v Radgoni in kakšna je njihova vizija pa je več povedal predstavnik omenjene organizacije Simon Vrbanič.

img_0706

V nadaljevanju, v popoldanskem delu, v oddaji Agora Divan od 13h in vse do 15h pa sta minili v znamenju medgeneracijskega sodelovanja, tradicionalno kulturnega dogajanja in pogovoru o skrbi in pomenu ohranjanja naravne kulturne dediščine na Štajerskem. Ob tem pa smo začetek oddaje namenili vabilu k ustvarjanju oddaj v okviru prostega dostopa. Kaj točno pomeni prosti dostop nam je razkrila nova ustvarjalka oddaje in sicer Tatjana Mijatovič, ki je zelo aktivna na različnih področjih kulturnega ustvarjanja.

V nadaljevanju oddaje je bil z nami še novo letos ustanovljeni medgeneracijski zavod Vitica. V studio je prisedla sodelavka zavoda, Urša Zih, ki je spregovorila nekaj več o tem, kakšne vsebine pripravljajo vse in kdo je njihova ciljna skupina. Da je medgeneracijsko sodelovanje sila pomembno, sta nam več o tem pojasnila uporabnika različnih programov zavoda Vitica Cvetka in Zdenko Krpan.

img_0714

V nadaljevanju oddaje smo spoznali še lepote in zanimivosti bližnjega krajinskega parka Goričko, kjer človek in narava tod že stoletja živita v sožitju in skupaj oblikujeta razgibano kulturno krajino. Z nami je bila direktorica Stanka Dešnik, ki je povedala nekaj več o njihovih najnovejših programih in čezmejnemu sodelovanju. Med gosti je prav tako bil, po enem letu tukajšnjega oddajanja, župan Gornje Radgone, Stanislav Rojko. Spomnili smo se dogajanja v preteklem letu, v času množične prebežniške krize ter aktualnih zadev vezanih na občino Gornja Radgona. Prav tako pa smo vse skupaj povabili na tradicionalen Leopoldov sejem. Zakaj je ta zanimiv ravno tukaj, smo lahko izvedli več od čebelarja Gregorja Celeca, ki prihaja iz Murske Sobote in že dolga leta sodeluje na omenjenem sejmu. Za vse, ki ste nas zamudili, vabljeni k poslušanju na klik in klik.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo