Aktivna folklorna skupina SKD LIPA München


Avtor: U.S. Datum: 1560 dni nazaj.


Na letošnjem tradicionalnem Oktoberfestu je SKD LIPA München sodelovala že sedmič.

V nedeljo, 23. septembra, so se že v jutranjih urah zbrali člani društva SKD Lipa München. Da bi bila skupina popolna, smo povabili še pihalno godbo Gorje iz Slovenije. Tako se je zbrala stočlanska skupina, ki je zakorakala v mimohodu, ki je bil dolg 7 km in je v njem sodelovalo 9000 oseb. Pot nas je vodila po ulicah Münchena in je trajala dobri dve uri. Letos smo se predstavili v gorenjskih in štajerskih nošah. Po mimohodu smo bili vsi povabljeni v enega izmed številnih šotorov na Oktoberfestu. Naši muzikanti iz Slovenije so nas in vse ostale goste v šotoru še naprej spremljali s slovenskimi melodijami. Ob oktobrskem pivu in dobro pečnem piščancu smo ostali skupaj do večernih ur. Seveda ne smemo pozabiti, da je bil na nemški televiziji neposredni prenos mimohoda, tako da so ga videli v 200 državah. Tako je bila predstavitev Slovenije zelo uspešna.

Folklorna skupina SKD LIPA München ima letos zelo veliko nastopov. Večkrat so nastopili v Münchnu, na različnih prireditvah. Julija so se udeležili srečanja V moji deželi v Brežicah. Zdaj se folklorna skupina SKD LIPA München pripravlja na Folkloriado, ki bo konec oktobra v Sindelfingnu, kjer se srečajo vse folklorne skupine iz Nemčije. Tako se delovanje folklorne skupine nadaljuje v upanju, da bo še dolgo obstajala in nastopala. Prihodnje leto bo folklorna skupina SKD LIPA München praznovala 20 let.

Daniela Zver


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo