Alejandra v Sloveniji


Avtor: U.S. Datum: 2206 dni nazaj.


Alejandra Laurencich, ugledna argentinska pisateljica slovenskih korenin, s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu v začetku septembra 2018 prihaja na filmsko-literarno promocijsko turnejo v Slovenijo in zamejstvo. Prisostvovala bo premieri dokumentarnega portreta z naslovom Alejandra, ki je nastal v koprodukciji Združenja Reaktor, Li produkcije (Društvo LOSI) in Staregare. Projekcije filma bodo v Mariboru, Ljubljani, Trstu, Gorici in Doberdobu, kjer bo Laurencicheva predstavila tudi literarni projekt, ki je nastajal tekom snemanja filma.

Alejandra (2018, rež. Vid Hajnšek, Klemen Brvar; scenarij: Klemen Brvar, Vid Hajnšek; montaža Matic Drakulić)

Dokumentarni portret Alejandra je zgodba uspešne in ugledne argentinske pisateljice iz Buenos Airesa, ki je z lastno ustvarjalnostjo vlila novo življenje svojim slovenskim koreninam, s tem pa uspela zaceliti s trpljenjem in odrekanjem zaznamovan emigrantski družinski spomin. Vendar je to le ena od plasti njene osebnosti in identitete. S pisateljico potujemo skozi prostore in kontekste njenega delovanja in bivanja, na sledi polnokrvne življenjske vpetosti ustvarjalnega človeka. 

Iz filma Alejandra. Foto: Vid Hajnšek


Iz filma Alejandra. Foto: Vid Hajnšek


Iz filma Alejandra. Foto: Vid Hajnšek


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo