Andreja iz Finske, kjer se pravil držijo bolj, kot je potrebno, tudi v lastno škodo


Avtor: U.S. Datum: 2600 dni nazaj.


Andreja Valtanen je Slovenka, poročena na Finskem. Z družino živi v Lahtiju, mestu, ki je bilo zadnjih deset dni središče svetovne elite športnikov nordijskih disciplin. Običajno v tem času, ko so šolske počitnice, z družino pride na obisk v Slovenijo, tokrat pa so tudi zaradi svetovnega prvenstva ostali doma.

"Tega res ne bi smeli zamuditi," pravi navdušena navijačica, ki je na tekmah vihrala tako s slovensko kot s finsko zastavo. "Mi imamo to prednost, da lahko navijamo tako za Slovence kot za Fince – Finci so boljši v tekih, Slovenci pa v skokih."

Kot nam je povedala, je v teh dneh v mestu vladalo pravo praznično vzdušje. Otroci so imeli počitnice, posebno pred tekmovanjem so bile ulice polne navijačev. Skakalnice so namreč le streljaj od središča mesta. Trgovine so okrašene z zastavicami in tudi gostinci so svojo ponudbo kljub zimi razširili kar na ulice. Finci, ki so drugače precej zadržani, so navdušeni navijači, ki navijajo za vse ekipe. Vzdušje je res enkratno.

Andreja nam je zaupala, da sta z možem še pred tekmovanjem preizkusila tekaške proge, ki pa so izjemno zahtevne. "Po težkih delih ne grem nikoli več. Gor še pridem, navzdol pa je zame prehitro," razlaga v smehu, medtem ko se na vprašanje, ali sta preizkusila tudi skakalnice, le glasno nasmeji.

Več lahko preberete na strani SiolNET.

Proge, kjer so tekmovali smučarski tekači, je preizkusila, skakalnic pa ne, je povedala Andreja Valtanen.

Proge, kjer so tekmovali smučarski tekači, je preizkusila, skakalnic pa ne, je povedala Andreja Valtanen. Foto: osebni arhiv


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo