V Argentini uradno odprli mesec Slovenije


Avtor: slovenci Datum: 2902 dni nazaj.


Buenos Aires - Na trgu Plaza Vaticano v Buenos Airesu sta slovenska veleposlanica v Argentini Jadranka Šturm Kocjan in mestni minister za kulturo Dario Loperfido v četrtek uradno odprla mesec Slovenije, s katerim Slovenija in Argentina obeležujeta 25. obletnico samostojnosti Slovenije in 200. obletnico Argentine, so sporočili z veleposlaništva v Buenos Airesu.

buenos aires

Ob prisotnosti predstavnikov argentinskih oblasti, slovenske skupnosti, diplomatskega zbora in kulturnih inštitucij sta Šturm Kocjanova in Loperfido odprla razstavo Čutim Slovenijo. Čutim 25, ki bo na ogled do 26. junija.

Veleposlanica je ob tem izpostavila pomen kulturnih vezi med Slovenijo in Argentino ter poudarila, da je mesec Slovenije največji kulturni projekt med državama od slovenske neodvisnosti. Razstavo je predstavila kot odraz Slovenije: butične, aktivne, zelene, predane trajnostnemu razvoju.

Veleposlanica je občinstvo povabila na številne kulturne dogodke, ki bodo potekali v mesecu juniju - oddajo o slovenski klasični glasbi na argentinskem nacionalnem radiju, dneve slovenskega filma v argentinskem filmskem centru INCAA, multimedijsko plesno predstavo Otelo - Shakespeare v tangu in koncert Sounds of Slovenia.

Osrednja proslava bo "Buenos Aires praznuje Slovenijo", ki bo potekala na sam dan državnosti 25. junija, ko se bodo na osrednji Majski aveniji predstavila slovenska društva in umetniki iz Argentine.

Minister za kulturo Buenos Airesa Loperfido je v govoru ob odprtju pohvalil ustvarjalno moč slovenskih umetnikov in pomen kulture za prepoznavnost države po svetu. Izpostavil je, da sta tako Slovenija kot Argentina kulturna naroda in da je prav na področju kulture prihodnost sodelovanja med državama, so še danes sporočili s slovenskega veleposlaništva. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo