ASEF Gala 2018


Avtor: U.S. Datum: 2254 dni nazaj.


Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) bo 3. marca 2018 na univerzi Stanford v Kaliforniji organizirala vsakoletno slovesnost. Letošnji posebni gost bo prof. Dr. Duncan Haldane, dobitnik Nobelove nagrade za fiziko.

Prof. dr. Haldane ima poseben odnos do Slovenije preko svoje matere Ljudmile Renko, ki je bila s Koroške. Med drugo svetovno vojno je bila študentka medicine in je delala v jugoslovanski vojni bolnišnici v Celovcu. Tam se je srečala s svojim možem, ki je bil zdravnik v britanski vojski in bil nameščen na meji med Jugoslavijo in Avstrijo.

Med udeleženci bodo slovenski pevci in glasbeniki iz šole za glasbo Thornton na Univerzi v Južni Kaliforniji, ki so prejeli štipendije družine Kerže. Družina Kerže je bila izredno ponosna na svoje slovensko poreklo in je ustanovila dva sklada, ki sta slovenskim študentom ponudila možnost izobraževanja in usposabljanja na prestižni šoli za glasbo USC Thornton.

Za prijavo in za več podrobnosti obiščite spletno stran ASEF: http://www.asef.net/gala/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo