Avstralske pesmi Cilke Žagar v Novem mestu


Avtor: U.S. Datum: 2068 dni nazaj.


V torek, 28. avgusta 2018, ob 19. uri, bodo v knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu predstavili pesniško zbirko Cilke Žagar z naslovom Od tu do tja, nikjer doma.

Cilka Žagar se je rodila na Dobravi ob Krki kot šesti od devetih otrok. Življenjska pot jo je zanesla v daljno Avstralijo, kjer je med drugim postala učiteljica staroselskih otrok in zagovornica njihovih pravic. Zbrala je pisma in pesmi svojih učencev in jih objavila, prav tako je pisala biografije starejših staroselcev. Izdala je tudi romana Barbara in Magdalena med črnimi opali, tokrat pa je pred nami njena pesniška zbirka, ki nosi naslov Od tu do tja, nikjer doma. Njena poezija se bralca dotakne zaradi otožne, a duhovite in zrele poetične govorice, ki po 55 letih življenja v Avstraliji ostaja slovenska.

Predstavitev prirejata Slovenska izseljenska matica in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto. Z avtorico se bo pogovarjala Edita Žugelj, večer bo tudi obarvan z glasbo citer.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo