Bališ in Mladirod-rock delavnica 2018


Avtor: U.S. Datum: 2302 dni nazaj.


V Šentjanžu v Rožu bo od 11. do 14. avgusta 2018 pet uveljavljenih rock glasbenikov učilo mlade Korošce. Delavnico prireja skupina Bališ v sodelovanju z osrednjima organizacijama Slovencev v Avstriji.

Rock skupino Bališ so ustanovili leta 2000. Nastala je na eni strani kot protiutež tradicionalnim kulturnim navadam koroških Slovencev, po drugi strani pa z namenom povezovanja manjšinskega in večinskega prebivalstva pokrajine. Od začetka do danes je edina zamejska rock skupina, ki deluje na profesionalni ravni.

Bališ tudi organizira dogodke za druge glasbenike. Med drugim je z natečajem "Rock the meadows" šest let zapored vabila k nastopanju in snemanju izvirnih skladb mlade neuveljavljene skupine iz prostora Alpe-Jadran.

Leta 2012 je sprožila še pobudo "Mladirod–rock", s katero želi spodbuditi k ustvarjanju in nastopanju mlade koroške glasbenike. Zamislila si jo je kot povezovalno omrežje različnih skupin, prireditvenih prostorov, tehničnega osebja in drugih. Jedro omrežja je spletna stran mladirod-rock.jimdo.com . V okvir pobude sodi tudi poletna prireditev "Mladirod-rock delavnica 2018." Več o njej lahko izveste na omenjeni spletni strani in tukaj:Opis_projekta_mladirod_rock.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo