Banjalučani na koncertu v Novi Gorici


Avtor: U.S. Datum: 1964 dni nazaj.


Mešani pevski zbor Davorin Jenko Društva Slovencev RS Triglav Banjaluka je bil 29. in 30. septembra 2018 v Sloveniji, v Novi Gorici. Zbor je sprejel vabilo pevskega zbora Rože Nova Gorica, da sodeluje na skupnem koncertu ob njihovem občinskem prazniku.

Nagovor predsednika Slovenske izseljenske matice Sergija Pelhana.

Koncert je bil 29. septembra 2018 ob 19. uri v svečani dvorani občine Nova Gorica. Na koncertu so sodelevali trije pevski zbori: Rože iz Nove Gorice, Moški pevski zbor iz Pivke in, kot gost, MePZ Davorin Jenko Društva Slovencev RS Banjaluka.

Prisotnih je bilo veliko meščanov Nove Gorice, med njimi sta bila tudi podžupanja Nove Gorice in predsednik Slovenske izseljenske matice Sergij Pelhan. Vsem prisotnim je dobrodošlico na koncertu zaželela predsednica pevskega zbora Lea Fabjan. Pred začetkom samega koncerta sta nekaj besed povedala tudi predsednik SIM Sergij Pelhan in podpredsednica Društva Triglav Banjaluka Nataša Kajmaković.

Po koncertu, ki je trajal malo več kot uro, so zapeli venček slovenskih narodnih pesmi in pesmi iz nekdanjih republik bivše domovine. Pesem je vedno dobrodošla, tako v žalosti kot v veselju. Vezi med narodi so prisotne ali se vedno končajo s pesmijo, ki jo pojejo ljudje, ne glede na značaj, narodnost, barvo in kulturo.

Nataša Kajmaković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo