Razlike med ljudmi


Avtor: U.S. Datum: 2798 dni nazaj.


Prejšnjo sredo je na Reki Hrvaška v področnem vrtcu Pčelice (Dječji vrtić Rijeka) potekal dan slovenske kulture v okviru projekta "Razlike među ljudima", ki se izvaja v šolskem letu 2015/2016. Otroci so se  pripravljali in so se učili o slovenski kulturi in slovenskem jeziku. V februarju so se učili o Makedoncih in v aprilu se bodo učili o Albancih.

reka

V marcu so se učili peti slovenske pesmice, recitacije, izdelali pa so tudi plakate o Ljubljani ter o drugih slovenskih krajih (Postojna, Bled). Učili so se o Kranjski čebeli, kozolcu, slovenskih planinah (predvsem Triglavu), igrali so se s tradicionalnimi slovenskimi igračami in so poskusili nekatere tradicionalne slovenske jedi (orehova potica, prekmurska gibanica).

Poleg otrok vrtca Pčelice so na zaključnem dnevu sodelovale tudi vzgojiteljice - iniciativo za izvajanje celotnega projekta je dala vzgojiteljica Biljana Frančišković - člani Slovenskega doma KPD "Bazovica" ter mlada glasbenika Eva in Miron Lončarić. Projekt sta podprla Inštitut za narodnostna vprašanja iz Ljubljane in Osnovna šola Anton Žnidaršič in Ilirske Bistrice.

Več na povezavi (klik).

Vir: Barbara Riman


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo