Bazovica: športno kulturni dogodek “Dobrodošli pri nas – Trst 2016”, kljub muhastemu vremenu, vsestransko uspel


Avtor: slovenci Datum: 2706 dni nazaj.


Trst – Združenje slovenskih športnih društev v Italiji in Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu sta v soboto, 17. septembra v športnem centru v Bazovici priredila športno kulturni dogodek “Dobrodošli pri nas -Trst 2016”.

Bazovica, nogomet: "Dobrodošli pri nas - Trst 2016"

Bazovica, nogomet: "Dobrodošli pri nas - Trst 2016" Foto: Martin Maver


Šlo je za nogometni turnir, ki  jebil namenjen slovenskim športnim navdušencem iz Italije, Avstrije, Madžarske in Slovenije. Na njem bodo nastopili bivši nogometaši, amaterji in rekreativci s Koroške in Porabja ter dve ekipi ZSŠDI in reprezentaca Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.  Bila je to priložnost, da se na nogometni zelenici srečajo tudi politiki, poslovneži in kulturniki, ki si tako izmenjujejo mnenja in izkušnje ter tkejo nove gospodarske in prijateljske vezi.Dogodka so se udeležili tudi visoki predstavniki Urada, med katerimi Robert Kojc, ki je tudi pozdravil prisotne. In svoj pozdrav je prinesel, kajpak, tudi predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin. Prireditev je povezoval Evgen Ban, ki je med svečano otvoritvijo zapel s Kristino Frandolič nekaj priložnostih pesmi. Nakar se je začel nogometni turnir. Zmagala je mlada in močna ekipa Slovencev iz Madžarske pred moštvom s Koroške. Na 3. mesto se je uvrstila druga ekipa ZSŠDI, na 4. ZSŠDI 1, na 5. in zadnje mesto pa Urad RS.

Prispevek si lahko v celoti preberete na portalu Slosport.org.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo