Bližajo se 15. Koroški kulturni dnevi v Ljubljani


Avtor: U.S. Datum: 2578 dni nazaj.


Od 4. do 25. aprila 2017 bodo v Ljubljani jubilejni 15. Koroški kulturni dnevi.

V torek, 4. aprila, ob 18. uri, bodo v Narodnem muzeju Slovenije odprli razstavo slikarja Karla Vouka z naslovom Lužiški cikli. V četrtek, 6. aprila, ob 10.30, bodo v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa predstavili šest novih knjig Krščanske kulturne zveze in Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik iz Celovca. V soboto, 8. aprila, ob 10. uri, bodo mladi člani SPD Srce iz Dobrle vasi nastopili v Mini teatru. V sredo, 12. aprila, ob 19. uri, bo v Cankarjevem domu koncert Koroška pesem preko meja. V torek, 25. aprila, ob 18. uri, bo v Narodnem muzeju literarno-glasbeni večer in zaprtje razstave Karla Vouka.

Program so predlagali Krščanska kulturna zveza in Slovenska prosvetna zveza iz Celovca ter Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva. Vstop na vse prireditve je prost, razen za koncert „Koroška pesem preko meja«, za katerega bodo vstopnice v prodaji pri blagajni Cankarjevega doma po ceni 5,00 eurov.

Plakat za prireditev v PDF obliki.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo