Bodo opozorila obrodila sadove?


Avtor: U.S. Datum: 2016 dni nazaj.


V oddaji Sotočja, 3. decembra 2018: od pozivov za zaščito slovenskih časopisov v Rimu, prek kmetijstva v Porabja in na avstrijskem Koroškem do pouka slovenščine v Varaždinski županiji.

Zvočni posnetek lahko poslušate na strani Radio prvi.

Več o vsebini:

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec v pogovoru s predstavniki porabskih Slovencev. Foto: Silva Eöry

Zaščita slovenske narodne skupnosti v Italiji je te dni v ospredju politične pozornosti tudi v Rimu. Kako bo v prihodnje s financiranjem slovenskih tiskanih medijev, je ta hip eno najpomembnejših vprašanj. Bo državna podpora ostala? Tudi o tem v pogovoru z rimskim dopisnikom Jankom Petrovcem.

Porabje je obiskala ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. Kaj je sporočila rojakom in kako je bila zadovoljna z videnim, lahko slišite v tokratni oddaji.

Gostimo koroško Slovenko Olgo Vogelauer, svetovalko na Kmečki izobraževalni skupnosti. Prepričana je, da so za razvoj kmetijstva nujni izobraženi ljudje, za preživetje kmetije pa inovativen pristop in ekonomska vizija.

Inovativne metode so nujne tudi pri poučevanju slovenskega jezika v Varaždinski županiji. Zanimanje za pouk slovenščine je sicer v zadnjih letih nekoliko upadlo, vendar še vedno poteka na sedmih osnovnih šolah. Kdo ga obiskuje in zakaj? Tudi o tem več v tokratni oddaji.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo