Bodoči kuharji pripravljali slovenske specialitete in sladice Avtor: slovenci Datum: 2584 dni nazaj. V Pančevu je v soboto 15. oktobra potekal kulinarični dogodek „Naše slovenske specialitete“. Organizatorji so bili Združenje Slovencev „Logarska Dolina“ skupaj s Srednjo ekonomsko šolo „Paja Marganović“ iz Pančeva. Dogodka so se udeležili učenci in profesorji srednjih šol iz Ptuja, Zrenjanina, Vršca in Pančeva, skupno kar 30 kuharjev, slaščičarjev in natakarjev. Dogodek so otvorili župan Pančeva Saša Pavlov, predsednik Nacionalnega sveta slovenske nacionalne manjšine v Srbiji Saša Verbič in Josip Veber, glavni organizator dogodka. Dogodka so se udeležili tudi člani slovenskih združenja iz Beograda, Zrenjanina, Vršca, Gudurice, Bele Crkve in Kovina, kot tudi predstavniki javnega in kulturnega življenja mesta Pančeva. Na meniju, ki so ga pripravljali učenci, so bili: gorenjska juha, piščančji paprikaš s testeninami na štajerski način, mešana solata na dolenjski način in potica, pripravljena na tradicionalni slovenski način.Tudi letos so pri organizaciji kulinaričnega dogodka pomagali Tatjana Vaupotič-Zemljič, ravnateljica Osnovne šole „Ljudski vrt“ iz Ptuja, Ptujčan Janko Bedrač, prijatelji pančevskega združenja Slovencev in podjetje „Perutnina Ptuj“ . Dogodka so se udeležili tudi dijaki in profesorji Osnovne šole „Ljudski vrt“ in „Mladika“ iz Ptuja, ki so bili na obisku pri bratskih šolah „Đura Jakšić“ in „Miroslav Mika Antić“, kjer so jih sprejeli dijaki in profesorji, ki so lani obiskali Ptuj.