Bolj kot vprašanje migrantov pomemben gospodarski razvoj


Avtor: U.S. Datum: 2059 dni nazaj.


Vsebina oddaje Sotočja, objavljene 16. aprila 2018 na 1. programu Radia Slovenija:

Pri porabskih Slovencih preverjamo, kako so zadovoljni z rezultati nedavnih parlamentarnih volitev in kaj si v prihodnje obetajo od vlade Viktorja Orbana?

Madžarski parlament. Foto: Wikimedia Commons

V Furlaniji Julijski krajini je slovenščina vse bolj prisotna tudi na osnovnih šolah z italijanskim učnim jezikom. Kaj to pomeni za tamkajšnje slovenske šole?

Gostimo rojakinjo iz Pulja Majo Tatković, novo tajnico SKD Istra, ki jo je v društvo pripeljala prav radijska oddaja o manjšinah.

V Pliberku prisluhnemo reviji otroških in mladinskih pevskih zborov.

Z Majdo in Petrom Fister pa se spominjamo začetkov delovanja Društva slovensko avstrijskega prijateljstva ter prvih Koroških kulturnih dnevov v Ljubljani, namenjenih predstavitvi življenja in ustvarjanja koroških Slovencev. Vrhunec letošnjih dnevov, ki se začnejo 16.4. 2018, bo koncert Koroška pesem prek meja v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, 23.4.2018, na katerem bosta nastopila vokalna skupina Akzent in Ženski pevski zbor Rož s scensko glasbenim projektom Shiva šiva – pesmi o delu.

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo