Božična tržnica v Dolini pri Trstu


Avtor: U.S. Datum: 2346 dni nazaj.


Veliko število ljudi je tudi letos obiskalo že tradicionalno božično tržnico, ki jo je v svojih prostorih včeraj že deseto leto priredila Zadruga Dolga Krona. Na prireditvi je letos sodelovalo tudi veliko število razstavljavcev, točneje 24. Žal se nekateri napovedani razstavljavci iz Kočevja zaradi tamkajšnje ujme letošnje tržnice niso mogli udeležiti.

Božična tržnica v Dolgi Kroni.

Božična tržnica v Dolgi Kroni. Foto: Primorski dnevnik

Tržnica je bila kot običajno odprta en dan, udeležba pa je res nagradila prireditelje, ki so izrazili veliko zadoščenje. Obiskovalci so si radovedno ogledovali bogato ponudbo, nazadnje pa so odhajali s polnimi torbami, v mislih so imeli še zlasti bližajoče božične oziroma novoletne praznike. Tudi letos je bila ponudba zelo pestra in so bili kot vselej množično prisotni domači vinarji in oljkarji. Ekstradeviško oljčno olje je letos odlično, saj ni bilo napada oljčne muhe. Tudi vinarji so s kakovostjo letine nadvse zadovoljni, ponujali pa so tudi peneče vino. Dalje so bili na voljo siri, med in medeni izdelki, mesnati izdelki, gobe, vložena zelenjava, marmelade, pivo, likerji, lososi in druge ribe. Naprodaj so bili tudi izdelki umetnostne obrti, od čipk in obeskov do lesenih izdelkov, slik ipd. Na razpolago je bilo letos tudi veliko pridelkov biološko usmerjenih kmetij.

Predstavila tudi vokalna skupina Sraka iz Štandreža, ki je zapela tri pesmi, zatem je nastopila tudi v Prebenegu. Ves dan je bil tudi odprt Prodajni center, kjer so vso leto na razpolago pridelki proizvajalcev iz Brega in bližnje okolice.

SVSD / Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo