Bukvarna Fajči podarila slovenske knjige za knjižnico v Čabru


Avtor: U.S. Datum: 2049 dni nazaj.


V sredo, 11. julija 2018, sta predstavnika Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Rudi Merljak in Jelena Malnar, obiskala slovensko skupnost v Gorskem kotarju z enim namenom, da v imenu Bogomirja Fajmuta - Fajčija, lastnika Bukvarne Fajči, izročita knjige mestni knjižnici Ivana Žagarja v Čabru.

Zoran Ožbolt, predsednik KIS Gorski kotar, Mirjana Žagar, učiteljica dopolnilnega pouka slovenščine, Damijan Malnar, predsednik SKD Gorski kotar.

V začetku aprila letos so člani Komisije Državnega zbora za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu obiskali slovensko skupnost na čabarskem območju, v Gorskem kotarju. Ob tej priložnosti je Sintija Žurga Paripović, ravnateljica Narodne knjižnice Ivan Žagar v Čabru članom komisije predstavila knjižnico, zlasti slovenski oddelek ter aktivnosti, ki jih izvajajo v sodelovanju s Slovenskim kulturnim društvom Gorski kotar in učiteljico dopolnilnega pouka slovenščine Mirjano Žagar. Njihov trud in prizadevanja, da knjižnico bogato opremijo s slovensko literaturo, ki jo učenci dopolnilnega pouka slovenščine uporabljajo pri pouku, je nekdanjega poslanca Državnega zbora in člana komisije Benedikta Kopmajerja spodbudila, da poveže ravnateljico Sintijo in Fajčija, ki je z veseljem pripravil več paketov knjig za knjižnico v Čabru. Tako so bile knjige, na predlog poslanca Kopmajerja in s pomočjo urada, dostavljene slovenski skupnosti v Gorskem kotarju.

Sintija Žurga Paripović, ravnateljica knjižnice v Čabru z udeleženci bralnic delavnic.

Ravnateljica knjižnice Sintija Žurga Paripović, predsednik SKD Gorski kotar Damijan Malnar, predsednik KIS Gorski kotar Zoran Ožbolt in učiteljica slovenščine Mirjana Žagar so bili neizmerno hvaležni za to akcijo in knjižno darilo, ki ne bo uporabno samo za najmlajše, ampak tudi za druge člane slovenskih društev kakor tudi za vse ljubitelje pisane besede.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo