Cerar in Fedriga za manjšinski sedež v Rimu


Avtor: U.S. Datum: 1911 dni nazaj.


Poudarek z današnjega srečanja na Gradu Strmol

Slovenski zunanji minister Miro Cerar in predsednik vlade FJK Massimiliano Fedriga (ARC)

Predsednik vlade Furlanije Julijske krajine Massimiliano Fedriga je na današnji novinarski konferenci na Gradu Strmol po srečanju s slovenskim zunanjim ministrom Mirom Cerarjem izjavil, da podpira zagotovljeno izvolitev predstavnika slovenske manjšine v rimski parlament. »Zgled naj bo Bocen,« je dejal Fedriga in hkrati poudaril, da izvolitev Slovenca ne sme biti pogojena od strank. Na vprašanje Primorskega dnevnika, kaj pričakuje slovenska diplomacija, pa je Cerar odgovoril, da sedanji italijanski volilni zakon »ni v zadostni meri usklajen z zaščitnim zakonom«. Zato je minister pozdravil besede današnjega gosta. Cerar je že lani v Rimu od italijanskega kolege Moavera Milanesija dobil zagotovilo, da bo vlada v Rimu proučila vprašanje in poiskala rešitev.

Pred srečanjem s slovenskim zunanjim ministrom Mirom Cerarjem se je predsednik vlade Furlanije Julijske krajine Massimiliano Fedriga sestal v predsedniški palači v Ljubljani s predsednikom republike Slovenije Borutom Pahorjem.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo