Cerar: Predlog sprememb ustave avstrijske Koroške je nedopusten


Avtor: slovenci Datum: 2174 dni nazaj.


Slovenski državni vrh se odziva na dogajanje na avstrijskem Koroškem. Premier Miro Cerar ga je označil za nedopustnega, predsednik države Borut Pahor pa se je sešel z veleposlanico Avstrije v Sloveniji.

Predsednik vlade prek družbenega omrežja

Premier Miro Cerar je na Twitterju zapisal: "Predlog, da se kot uradni deželni jezik Koroške v novi deželni ustavi navede zgolj nemški jezik, je nedopusten." "Naša vlada skupaj s pristojnima ministroma Gorazdom Žmavcem in Karlom Erjavcem bo naredila vse, da zaščiti slovenščino na avstrijskem Koroškem," je ob tem dejal v videoposnetku, objavljenem na družbenem omrežju.

Pahor z veleposlanico

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je sešel z veleposlanico Republike Avstrije Sigrid Berko. Strinjala sta se, da je treba v dialogu poiskati rešitev, ki bo v prvi vrsti sprejemljiva za slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem, so sporočili z urada predsednika republike. Veleposlanica je v pogovoru predstavila zakonsko in politično ozadje omenjenega predloga spremembe deželne ustave in poudarila, da je bil predlog mišljen v dobri veri. Sogovornika sta na koncu poudarila, da so odlični odnosi med Slovenijo in Avstrijo velikega pomena in da si je zanje treba prizadevati.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo