Cvitkovičev in Škafarjev film gostujeta v Avstriji


Avtor: slovenci Datum: 2913 dni nazaj.


Innsbruck - Film Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe je uvrščen v tekmovalni program 25. mednarodnega festivala v avstrijskem Innsbrucku, ki bo potekal do nedelje. Šiška Deluxe bo po dunajski projekciji doživela tretjo predstavitev v Avstriji - 31. maja v Beljaku. V programu innsbruškega festivala Panorama bodo danes predvajali še film Mama režiserja Vlada Škafarja.

Ljubljana, Studio Perfo Production Snemalni dan filma Siska Deluxe reziserja Jana Cvitkovica v produkciji studia Perfo Production.Foto: Anze Malovrh/STA

Na snemanju filma Šiška Deluxe režiserja Jana Cvitkoviča v produkciji studia Perfo Production. Foto: Anze Malovrh/STA

Poleg Škafarjevega filma bo v Panorami na ogled tudi koprodukcija Naše vsakdanje življenje bosanske režiserke Ines Tanovič, ki v slovenske kinematografe prihaja jeseni. V programu kratkih filmov pa bodo predvajali Cvitkovičev film Ljubezen na strehi sveta, ki je na zadnjem festivalu slovenskega filma prejel nagrado za najboljši kratki film in najboljšo režijo.

Pred festivalom v Innsbrucku so Šiško Deluxe prikazali na Dunaju, kjer so med 20. in 22. majem v Village Cinema Mitte predstavili program Let's Integrate. Ob Cvitkovičevem filmu so predvajali tudi film Čefurji Raus! režiserja Gorana Vojnovića in koprodukcijski film Ti me nosiš hrvaške režiserke Ivone Juke, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra (SFC).

Škafarjev film Mama se po avstrijskem gostovanju odpravlja v Španijo, kjer bo od 2. do 11. junija potekal mednarodni festival Filmadrid. V tekmovalnem programu, kamor se je uvrstilo 18 filmov, lahko sodelujejo tako igrani kot dokumentarni filmi iz vsega sveta, s posebnim poudarkom na delih, ki so inovativni tako v vsebinskem kot oblikovnem pristopu. O Mami so med drugim zapisali: "Avtor filmov Oča in Otroci zaključuje svojo čudovito družinsko trilogijo s Proustovsko elegijo o čustvih, ki povezujejo in ločujejo dve ženski duši." (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo