Dalmacija gosti slovenske likovne ustvarjalce


Avtor: U.S. Datum: 2597 dni nazaj.


V Zadrski županiji, natančneje v sosednjih krajih Turanj ter Sv. Filip in Jakov, bo jutri, v torek, 16. maja, začela delovati likovna kolonija Maj 2017 Turanj.

Na njej se bodo zbrali umetniki iz slovenskih društev Triglav Split, Istra Pulj, Slovenski dom Karlovac, Slovenski dom Zagreb, Bazovica Reka. Pridružili se jim bodo hrvaški likovni umetniki iz Zadra, Sv. Filipa in Jakova ter Turnja. Nekaj jih bo prišlo tudi iz Slovenije, in sicer iz Sežane in Dolenjskih toplic.

Njihov gostitelj bo Jože Arzenšek, vodja likovne sekcije v društvu Lipa iz Zadra. To društvo je tudi organizator kolonije, pokrovitelj pa je občina Sv. Filip in Jakov, del katere je naselje Turanj. Dogodek sodi v okvir mednarodnega dneva kulturne raznolikosti, ki ga obeležujeta mesto Zadar in Zadrska županija, s podporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, Sveta za narodne manjšine Hrvaške in občine St. Filip i Jakov.

Članice in člani društva Lipa.

Članice in člani društva Lipa. Foto: Lipa Zadar


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo