Dan slovenske hrane v Haagu


Avtor: U.S. Datum: 1471 dni nazaj.


Na primarni stopnji Evropske šole v Haagu (ESH) so starši slovenskih osnovnošolcev obeležili dan slovenske hrane z organizacijo tako imenovanega “Slovenian Coffee Morning”. Pretekli petek, 15. novembra, so staršem učencev iz ESH predstavili domače slovenske dobrote, različne vrste medu in slovensko kavo ter odlično promovirali Slovenijo.

Za vse slovenske učence na primarni stopnji ESH je Danica Š. Novosel, učiteljica maternega jezika slovenščine, organizirala Tradicionalni slovenski zajtrk. S takim tapravi Sovenskim zajtrkom – s kruhom, z maslom, z medom, z jabolki in z mlekom – je svoje učence dopolnilnega pouka slovenščine v Haagu pogostila tudi Neja Morato Štucin.
 

Veleposlaništvo Republike Slovenije na Nizozemskem, ki se je z veseljem udeležilo vseh dogodkov, se učiteljicama in staršem zahvaljuje za odlično obeležitev dneva slovenske hrane in promocijo Slovenije v Haagu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo