Dedek Mraz med slatinskimi otroki


Avtor: slovenci Datum: 2892 dni nazaj.


V sredo, 16. decembra, je otroke obiskal dedek Mraz. Prišel je s severa, imel je belo kučmo in sivo brado, bil je prav tak, kot ga poznamo iz slovenskih pravljic in pesmi. Pričakali so ga predšolski otroci in učenci dopolnilnega pouka slovenščine.

Učenci so se na obisk dedka Mraza dolgo pripravljali. Na delavnici Knjižnica - vesolje zakladov so izdelali senčne lutke za predstave Zakaj je smreka tudi pozimi zelena, Štirje godci in Peter Klepec. S senčnimi lutkami so uprizorili pravljice, ki govorijo o vsem tem, kar je v življenju pomembno: da pomagamo vsem, ki so v stiski, in cenimo tudi drobne pozornosti. Pravljice nam pripovedujejo, da je dobrota vedno poplačana in da dobro premaga zlo. Učenci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine v Slatini, so uprizorili igro o mlinarju brez vsake skrbi. Pokazali so, kako lepo je živeti, če znamo premagovati skrbi.

Banja Luka2

Najprej so nastopili najmlajši učenci, ki so se slovenščino začeli učiti oktobra, zaključili pa so ga srednješolci, ki jezik že dobro obvladajo.

Po kulturnem programu so otroci poklicali dedka Mraza. Prišel je s košem, polnim daril. 74 knjig in slaščic je bilo v njem in otroci so nestrpno čakali, da pokliče njihovo ime. Dedek Mraz zna pričarati nasmeh na lica otrok, mi pa si želimo, da bi prav vsem izpolnil skrite in manj skrite želje. Srednješolci so povedali, kakšno naj bo leto 2016. Besede so uredili po abecedi - od A do Ž. Prav za vsako črko abecede so poiskali eno besedo. Naj vam voščimo z nekaterimi njihovimi besedami. Leto 2016 naj bo: avanturistično, barvasto, čarobno, enkratno, krasno, toplo, živo!

Barbara Hanuš

Foto: arhiv društva

Banja Luka1


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo