Delovno srečanje AGRASLOMAK na Hrvaškem


Avtor: U.S. Datum: 2256 dni nazaj.


Kmetijska izobraževalna skupnost Gorski kotar na Hrvaškem je sredo gostila delovno srečanje slovenske zamejske kmetijske koordinacije AGRASLOMAK. Eno težišče ob obisku ministra za kmetijstvo RS Dejana Židana je bila izmenjava informacij o aktualnih vsebinah s področja kmetijstva v Sloveniji in državah v zamejstvu.

Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Administrativno in strokovno podporo slovenske zamejske kmetijske koordinacije AGRASLOMAK v dogovoru z gostiteljem srečanja in ostalimi člani omizja opravlja Vladimir Čeligoj kot predstavnik slovenskega kmetijskega ministrstva. Omizje je postalo stičišče hotenj in potreb vseh sogovornikov iz zamejstva in matične države s področja kmetijstva. Za Kulturno društvo Gorski Kotar, sekcija za kmetijstvo, je bil sopodpisnik predsednik Slavko Malnar.

Za izobraževanje kmetov so decembra 2013 ustanovili ločeno društvo z imenom Kmetijska izobraževalna skupnost (KIS) Gorski kotar. Ta, kakor prej tudi že sekcija za kmetijstvo v okviru Slovenskega kulturnega društva, od leta 2010 intenzivno sodeluje s slovenskim ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP).

Izjave udeležencev lahko poslušate na strani http://volksgruppen.orf.at/slovenci/stories/2868827/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo