Dobljani šampioni Avstrije: tretji naslov za domače odbojkarje


Avtor: U.S. Datum: 1814 dni nazaj.


Z zmago proti Waldviertlu v peti tekmi finalne serije avstrijskega prvenstva je ekipa SK Posojilnica Aich/Dob postala tretjič prvak v avstrijski državni ligi.

Foto: novice.at

Po treh zmagah v finalni seriji na štiri zmage je kazalo, da bodo Dobljani proti Waldviertlu brez problemov branili naslov avstrijskega prvaka. Na velikonočno nedeljo v Zwettlu je prišlo drugače – Dobljani so odigrali eno izmed najslabših iger sezone in podlegli z 0:3 v nizih.

Minulo sredo je sledila peta tekma finalne serije in Waldviertel je prišel polno samozavesti v pliberško JUFA areno. Dobljani so začeli dokaj nervozno. Prvo zaključno žogo v prvem nizu so imeli Dobljani, drugo Waldviertel. Odbojkarji SK Posojilnica Aich/Dob so izkoristili svojo četrto zaključno žogo in niz zaključili pri 29:27.

Drugi niz se je začel zelo izenačeno. S serijo odličnih servisov Mateja Mihajlovića pa je Dob proti koncu drugega niza povedel na 22:19. Za končni rezultat 25:21 v drugem nizu je poskrbel Markkus Keel.

V tretjem nizu so Dobljani od začetka pokazali boljšo odbojko in povedli na 15:10. Prednosti niso dali več iz rok in dobili tretji niz s 25:20.

Po zadnji žogi so igralci prejeli medalje in pokal. Nato pa so skupaj z navijači praznovali tretji naslov Dobljanov. Praznovanje se je nadaljevalo v šotoru Vigrednega sejma na pliberškem jormaškem travniku.

Sebastjan Trampusch,

Novice


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo