Dobrodošli doma 2015 s številnimi novostmi


Avtor: U.S. Datum: 3259 dni nazaj.


dobrodošli-doma-ptuj

Dobrodošli doma 2015 s številnimi novostmi

Tradicionalno srečanje Slovencev iz sveta in domovine, ki bo prvo julijsko soboto potekalo na Ptuju, prinaša vrsto novosti v primerjavi s prejšnjimi leti.

»Letos smo bili pri povabilu društvom pozorni, da smo dali možnost tistim, ki je doslej niso imeli ali pa na prireditvi niso sodelovali zaradi pomanjkanja časa oziroma denarja,« pojasnjuje Andrejka Majhen, vodja kabineta Urada, srce in duša prireditve, in dodaja, da bo letos v sklopu prireditve tudi seja Sveta Vlade RS za Slovence po svetu, ki jo po zakonu sklicuje predsednik vlade. »Tokrat bo dr. Cerar prisoten tudi na Ptuju, kar bo doprineslo k medijski prepoznavnosti samega dogodka,« še pravi Majhnova.

Pater Dominik, ki je pristojen za minorite in bo vodil večerno mašo, je izrazil pričakovanje, da bi gostil še kakšen zbor in ga vključil v kulturni program pred mašo. »Povabili smo puljski pevski zbor Encijan, ki ima nabožni program pesmi in so profesionalci. Patra Dominika smo nagovorili, da bi skozi svoje cerkvene kanale povabil škofe cerkva na naših mejah, torej avstrijskega, madžarskega, italijanskega in hrvaškega, da bi  se na teh mašah združili,« pojasnjuje vodja kabineta.

Zgodba se bo navzven samo navidez ponovila, ker se prireditev seli iz enega v drugo staro mesto, toda Andrejka Majhen opozarja, da je na Ptuju zaledje zgodovine, narave, kulturnega življenja, hrane, pijače, zgodovinskih spomenikov in napoveduje zanimiv program.

Izvedba športnih prireditev ob kulturnem programu se lani ni obnesla, zato se bo letos s kulturni program začel ob 15.00, od 11. do 15. ure pa bo seja. Športne prireditve se bodo vrstile od jutra do samega začetka programa.

Dejan Zavec, Ptujčan, aktualni svetovni prvak v svoji kategoriji, je zagotovil prisotnost na prireditvi. V ta namen je celo premaknil svoj letni dopust, kar prireditvi gotovo daje posebno vrednost, sporočilo. V svojih športnih prostorih v središču Ptuja bo gostil naša društva, ki se ukvarjajo z boksom, in bodo skupaj uprizorili ekshibicijske tekme, na bližnjih nogometnih igriščih pa bodo tekme v nogometu.

Blanka Markovič Kocen


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo