Dogodek iz Slovenije v svet


Avtor: U.S. Datum: 3155 dni nazaj.


17. avgusta je v prostorih odvetniške pisarne Schoenherr Slovenija potekal dogodek “Prvi VTIS: iz Slovenije v svet”. Dogodek, namenjen študentom in raziskovalcem, ki se v akademskem letu 2015/16 (prvič) odpravljajo na študij oz. raziskovalno delo v tujino, je organiziralo društvo VTIS, združenje slovenskih državljanov, ki se izobražujejo ali raziskujejo v tujini. Na dogodku so študenti in raziskovalci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje ter za osebne pogovore s slovenskimi alumniji tujih univerz.

DSC_0254
Kratkim predstavitvam študija v tujini - natančneje magistrskega študija v Veliki Britaniji, postdoktorskega v ZDA ter dodiplomskih študijev na Nizozemskem in v Avstriji je sledilo neformalno druženje v obliki okroglih miz, razdeljenih po državah, na katerih so bodoči študentje in raziskovalci postavljali tudi konkretna vprašanja alumnijem.

DSC_0216
Slovenski študentje in alumniji tujih univerz so poudarili, da le-te nudijo vrhunska srečanja, seminarje, delavnice in druge dogodke ter obšolske dejavnosti, ki so velika dodana vrednost, ki naj jo vsi bodoči študentje izkoristijo. Poudarili so tudi, da imajo slovenski študentje v primerjavi z drugimi zelo dobro predznanje in so pogosto celo bolje pripravljeni od vrstnikov iz tujine. Vseskozi pa so izpostavljali mednarodno okolje ter prijateljstva po vsem svetu, ki se stkejo na tujih, mednarodno usmerjenih univerzah in ki so ne le za osebno, temveč tudi za karierno rast vsaj tako pomembna kot šolanje samo.

DSC_0234
Še eden v nizu uspešno organiziranih dogodkov s strani društva VTIS je pritegnil okoli 80 udeležencev; poleg bodočih in sedanjih študentov ter alumnijev so bili prisotni tudi profesorji, predstavniki Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije ter predstavniki Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki so poudarili vlogo Urada pri nudenju pomoči, nasvetov, stikov in drugih informacij Slovencem pred ali po odhodu v tujino.
Program dogodka in več informacij o društvu VTIS si lahko ogledate na: http://www.drustvovtis.si/prvi-vtis-iz-slovenije-v-svet-2015/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo