Novi slovenski kino v Berlinu

Informacije o dogodku


Datum: 2. 12. 2015

Lokacija: Kino Babylon, Berlin

Cena: 9€

Kontakt:

Berlin bo 2. in 3. decembra gostil slovenski film. Na dvodnevnem festivalu, ki bo pod naslovom Novi slovenski kino potekal v kinu Babylon, se bo zvrstilo devet filmov mladih slovenskih avtorjev. Odprla ga bosta kratki animirani filmom Boles Špele Čadež in celovečerni prvenec Drevo Sonje Prosenc.

Filme je za festival, ki ga organizira berlinsko društvo Periskop, izbrala mlada slovenska filmska producentka Marina Gumzi. Po njenih besedah so izbrani avtorji, vsi so mlajši od štirideset let, v zadnjih štirih letih skozi različne produkcijske okvire ustvarili filme, ki so med seboj precej različni. Vsebinsko in estetsko nimajo očitnega skupnega imenovalca, druži pa jih lucidna budnost, avtorska občutljivost in dobro obvladovanje medija.

Društvo za povezovanje kreativnih perspektiv med Slovenijo in Nemčijo Periskop je poleti 2014 ustanovilo sedem Berlinčank in Berlinčanov. Po besedah ene od ustanoviteljic društva, Nataše Kramberger, se je Periskop rodil z namenom, da mestu Berlin razširi vidno polje, da s svojim budnim aparatom seže do periferije, ne le geografske, pač pa do obrobja vsebin, vsebin obrobja. V fokus postavlja tisto, kar v današnji masovni produkciji - ne le v Berlinu - prepogosto ostaja zunaj pogleda: umetnost, kulturo, trajnostne vsebine.

Več informacij na periskop-berlin.org

VIR: STA

NSK-filmi


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More