Razstava Judovski vojaki avstro-ogrske vojske na Soški fronti

Informacije o dogodku


Datum: 1. 5. 2016

Lokacija: Veleposlaništvo RS v Washingtonu, 2410 California Street, N.W., Washington, DC 20008, Združene države Amerike.

Cena: Brezplačno!

Kontakt:

Skozi fotografije, zemljevide in pričevanja ter vojaške predmete, dokumentarna razstava prikazuje vsakdanje življenje vojakov na fronti ter fotografije nagrobnih plošč judovskih vojakov, ki so prisotne v avstro-ogrskem pokopališču v Rožni Dolini in na Krasu. Po vojaških statistikah in ocenah med prvo svetovno vojno padlo okoli 40.000 judovskih vojakov, od tega okoli tisoč častnikov. Skupaj naj bi v vojni sodelovalo okoli 300.000 judovskih vojakov.

Zgodovinsko razstavo z naslovom Oprostite nam, oprostite nam, o vi mrtvi,  je pripravil Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Avtorja razstave in besedila sta mag. Renato Podbersič iz Študijskega centra za narodno spravo in dr. Petra Svoljšak iz Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Razstava bo na ogled v prostorih Veleposlaništva RS v Washingtonu med 1. majem in 17. junijem. Obiskovalci si jo lahko ogledajo od ponedeljka do petka v času delavnika, t.j. med 9. in 17. uro.

Naslov veleposlaništva je 2410 California Street, N.W., Washington, DC 20008, Združene države Amerike.

 Več informacij najdete na povezavi.
 Razstava je uvrščena na program Evropskega meseca kulture v Washingtonu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More