STORIES OF REMEMBRANCE – STORIES OF THE PRESENCE – METAMORPHOSE

Informacije o dogodku


Datum: 21. 7. 2017

Lokacija: Pavlova hiša - Pavelhaus

Cena: Brezplačno!

Kontakt: Susanne Weitlaner, office@pavelhaus.at

Evropski razstavni projekt ZGODBE SPOMINJANJAdokumentira usode in
življenjske poti beguncev ter razpne lok od državljanske vojne v Jugoslaviji do
današnjega begunstva. Prikazuje dela štirih evropskih fotografov, ki so begunce spremljali na njihovi poti – pred dobrimi petindvajsetimi leti in danes. Razstava bo prikazana v petih evropskih mestih, njeni avtorji pa so Borut Krajnc (Slovenija), Florian Rainer (Avstrija), István Bielik (Madžarska) in Imre Szabó (Srbija). Nastala je na pobudo Društva za evropsko zavest v sodelovanju z Avstrijskim združenjem za otroško filozofijo.
Z razstavo STORIES OF THE PRESENCE – ZGODBE NAVZOČNOSTI je Pavlova hiša povabila različne iniciative, katerih angažma v javnosti pogosto ostane spregledan, da s kratkim besedilom predstavijo svojo dejavnost od leta 2015 do danes. V štirih jezikih so tako predstavljeni projekti in usode posameznih ljudi. Razstava spodbuja pogovor in reflektiranje doživetega v različnih jezikih ter je interaktivna – obiskovalkam in obiskovalcem je na voljo računalnik s tiskalnikom za dodajanje lastnih doživetij. Za zgled številnim drugim iniciativam je podrobneje predstavljena Platforma Kultura dobrodošlice. Instalacija »Meje človeškega« predstavlja fotografije Davida Kranzelbinderja.
Štajerska slikarka in grafična umetnica Christine Kertz je bila marca 2017 gostujoča umetnica JSKD v Ljubljani, kjer se je posvečala projektu METAMORFOZE. Opravila je več intervjujev na temo migracij in jih umetniško poustvarila v svojih slikah. Vsa slovensko-nemška dela so opremljena s portreti in
prstnimi odtisi intervjuvancev.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More